0592 - 242429

Cerec kronen

Bij Centrum Mondzorg Rolde werken we met Cerec. Dat is een modern systeem waarmee we gedurende één bezoek zelf een (gedeeltelijke) kroon kunnen maken in de kleur van uw eigen tanden.

Een noodkroon is niet nodig en u hoeft niet meer twee weken op uw kroon te wachten: deze is nog dezelfde dag klaar.

 

Hoe werkt Cerec?

De tandarts maakt met een kleine mondcamera een driedimensionale opname die meteen zichtbaar is op het computerscherm. Er hoeft dus geen afdruk te worden gemaakt! Op basis van de opname wordt ter plekke de kroon ontworpen en met diamanten boortjes uit een porseleinen blokje gefreesd. U kunt de kroon meteen passen, indien nodig wordt hij bijgewerkt. Is de kroon perfect op maat dan wordt hij geplaatst, verhard met licht, gepolijst en glad afgewerkt. Het resultaat is duurzaam, minder kostbaar en ziet er zeer natuurlijk uit!

 

De voordelen van Cerec

Met Cerec kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of andere tand-vervangende restauratie worden gemaakt. Ook hoeft u niet te "happen" (een afdruk is niet nodig) en bent u dus minder tijd kwijt aan het bezoeken van de tandarts.

 

Lees meer over Cerec.

Ontwerpen van de Cerec kroon Ontwerpen van de Cerec kroon Cerec apparaat die de kronen slijpt Cerec apparaat die de kronen slijpt Cerec Kronen voor plaatsing op een implantaat Preparatie voor porseleinen Cerec restauratie Eindresultaat op een na achterste kies hersteld met Cerec Cerec kroon op implantaat achterste kies
Terug naar boven