0592 - 242429

Cosmetische Tandheelkunde

Een mooie lach geeft u zelfvertrouwen. Uw lach geeft u uitstraling en laat zien wie u bent. Maar wat als u niet breeduit durft te lachen omdat u uw tanden niet mooi vindt? Cosmetische tandheelkunde kan uw zelfvertrouwen weer terugbrengen. De wereld mag uw tanden weer zien!

Wat kan de cosmetische tandarts doen?

De cosmetische tandarts heeft als doel uw gebit duurzaam te verfraaien met zo min mogelijk weefselbeschadiging. Meestal doet hij of zij dat door de stand, de kleur of de vorm van de tanden te veranderen. Hij kan bijvoorbeeld kunsthars plakken. Dit is een pijnloze behandeling die in één afspraak kan worden uitgevoerd. Hij kan ook porseleinen schildjes (facings) maken, dit vergt meestal twee afspraken. Ook bleken behoort tot de mogelijkheden van cosmetische tandheelkunde.

Witte vullingen

Vroeger werden vullingen gemaakt van grijs amalgaam. Dit materiaal geeft vaak een grijze waas over de tanden en kan zelfs leiden tot barsten in de gevulde tand of kies. Bij Centrum Mondzorg Rolde gebruiken we voor het permanent vullen van tanden en kiezen altijd composiet. Dit vulmateriaal is in verschillende tinten wit te verkrijgen. De vulling benadert daardoor de kleur van uw eigen tand of kies en is daardoor niet of nauwelijks zichtbaar.

 

Tanden bleken

Veel mensen hebben tegenwoordig de wens om hun tanden er witter en frisser uit te laten zien. Afhankelijk van de uitgangssituatie zijn er verschillende mogelijkheden om tanden te bleken. Tandarts-implantoloog Ingmar Jager vertelt in dit artikel graag meer over deze verschillende opties om uw tanden witter te maken en de voor- en nadelen ervan.

 

Behandeling met composiet

Op de foto's van casus 2 hiernaast, ziet u een voorbeeld van een eenvoudige behandeling met composiet. De behandelduur bij deze casus was circa 30 minuten en de kosten bedroegen minder dan €150. Het resultaat is een esthetische verbetering van verkleuring en vormgeving.

Bent u benieuwd wat de cosmetische tandarts voor u kan doen?
Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk.


Brochures:

Een mooi gebit begint bij uzelf!

De cosmetische tandarts kan veel doen om uw gebit te verfraaien. Aan uzelf de taak om uw gebit vervolgens schoon en mooi te houden. Gelukkig leert de ervaring dat een mooi gebit vaak veel beter wordt verzorgd. Hoe u dit het beste kunt doen leest u op de website van het Ivoren Kruis.

Casus 1: behandeling met facings (en een brug voor de verloren voortand) Casus 2: Voor de behandeling met composiet Casus 2: Resultaat na een eenvoudige behandeling met composiet Casus 3: Esthetische verfraaiing met composiet (casus behandeld door tandarts Jager) Casus 4: Esthetische verfraaiing met composiet facings (casus behandeld door tandarts Hoogeveen)
Terug naar boven