0592 - 242429

Implantologie & kaakchirurgie

Mist u tanden of kiezen? Dan kan een tandimplantaat uitkomst bieden. Bij Centrum Mondzorg Rolde hebben we veel ervaring met implantologie.

Het plaatsen van een implantaat is een eenvoudige en pijnloze behandeling. Dankzij de plaatselijke verdoving voelt u niets.

Het plaatsen van een implantaat

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Deze is gemaakt van titanium of zirkonium en wordt in het kaakbot aangebracht. In enkele maanden hecht het bot zich aan het implantaat. Hierop kan een kroon, brug of kunstgebit worden vastgezet. Het resultaat is supersterk, duurzaam, zeer natuurgetrouw en voelt volkomen normaal aan.

 

Verschillende vormen van implantologie:

  • Kroon of Brug: Indien u een vaste oplossing in de mond wenst voor missende tanden en/of kiezen, dan kunnen implantaten hiervoor de basis zijn. Op de afbeeldingen hiernaast worden voorbeelden getoond.
  • Frameprothese: Ter verankering of versteviging van een frameprothese. Een frameprothese kan deels worden bevestigd aan uw resterende eigen tanden en/of kiezen, maar kan soms toch gemakkelijk loskomen bij het eten. Het kan een mooie oplossing zijn om in combinatie hiermee een implantaat te plaatsen, zodat het frame heel vast in de mond ligt.
  • Klikgebit: Een zeer veel toegepaste vorm is het aanbrengen van implantaten ten behoeve van een loszittend kunstgebit. Alle informatie hierover vindt u op onze tandtechniekpagina.

Uw behandelaar is een specialist

Tandarts-implantoloog Ingmar Jager is erkend implantoloog sinds 2011 door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Voor meer informatie over de NVOI klik hier.

Sinds 2007 is tandarts Jager actief met het plaatsen van implantaten en inmiddels heeft hij meer dan 1.500 implantaten geplaatst. Meer informatie over Ingmar Jager vindt u hier.

 

Kosten van een implantaat

De kosten van onze diverse behandelingen zijn opgebouwd uit diverse J-codes in de tarievenlijst tandartsen. Deze lijst is opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit en geldt voor behandelingen vanaf 1 januari 2019. Uit deze lijst kunt u niet opmaken wat de kosten zijn die worden berekend voor bijvoorbeeld een implantaat en een kroon. Door de diversiteit van de verschillende behandelingen, is het namelijk niet eenvoudig hier een standaardbedrag voor aan te geven.

Lees meer...

 

Dit is afhankelijk van onder meer de positie in de mond en of er voldoende bot aanwezig is. Is dit laatste niet het geval, dan zijn er extra voorbereidende behandelingen nodig, waardoor de kosten ook hoger zullen uitvallen. Bij het eerste implantologie consult zal de tandarts-implantoloog een gespecificeerde begroting overhandigen en nakijken wat u vergoed krijgt. Op basis daarvan kunt u besluiten of u deze behandeling wilt laten uitvoeren.

 

Een globale indicatie van de kosten voor (vergoeding uit tandartsverzekering gaat er nog vanaf):

1 implantaat en 1 kroon:  € 1.650,-  tot   € 2.150,- 
2 implantaten en 2 kronen: € 2.800,-  tot   € 3.200,-
2 implantaten met een 3-delige brug: € 3.000,-  tot  € 3.500,-
2 implantaten en klikgebit: €    365,- (na machtiging zorgverzekeraar)

 

Om u vooraf inzicht te geven in die mogelijkheden en de daarbij behorende prijsindicatie, hebben wij een overzicht samengesteld. Om het overzichtelijk te houden hebben we de meest voorkomende behandelingen opgenomen. Indien er sprake is van een tandheelkundige behandeling waarbij materiaal en/of techniekkosten in rekening worden gebracht en u heeft samen met uw behandelaar bepaald hoe deze wordt ingevuld, dan krijgt u hiervoor een individuele prijsopgave of kunt u hierom vragen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Bekijk hier de indicatie bijkomende materiaal- en techniekkosten tandheelkundige behandelingen.


Kwaliteit en Garantie

Er zijn zeer veel typen implantaatmerken op de markt, die zeker niet allemaal goed zijn. Voor u als patiënt is het vaak niet duidelijk wat u krijgt als een implantaat bij u wordt geplaatst. Soms zijn patiënten geneigd om te kiezen voor een goedkope aanbieder en krijgen vervolgens een inferieur implantaat.

 

Wij gebruiken uitsluitend twee A-merk implantaten waar veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan en die al vele jaren worden toegepast in zowel binnen- als buitenland. De kosten en garanties van beide systemen zijn in principe gelijk, maar sommige patiënten geven de voorkeur aan een bepaald merk. Wij werken met de volgende merken: Straumann en Camlog. U krijgt levenslange garantie op de gemaakte materiaalkosten van het implantaat zelf.

Lees meer...

 

U krijgt 5 jaar volledige garantie op het losraken van het implantaat. Dit betekent dat wanneer het implantaat niet in de mond blijft zitten, het kosteloos wordt hersteld. Dit geldt ook voor de kroon op het implantaat. Bovenstaande garantieregeling geldt alleen als de patiënt minimaal 1 x per jaar op controlebezoek verschijnt en het individuele preventieprogramma volgt. Een implantaat kan alleen duurzaam en ontstekingsvrij in de mond blijven zitten als deze optimaal verzorgd/schoongehouden wordt.

 

Na 5 jaar vervalt de garantie en zijn eventuele herstelkosten en reparaties (gedeeltelijk) voor eigen rekening. Mocht na 5 jaar het implantaat verloren gaan, dan wordt het implantaat door de leverancier kosteloos vervangen, echter u betaalt wel de operatie(plaatsings)kosten. De kroon op het implantaat moet opnieuw worden gemaakt. Indien de schuld van het verloren gaan van het implantaat (en dus ook de kroon) volledig buiten de patiënt ligt, dan geldt een coulanceregeling en geven wij 10-50% korting op de kosten van de kroon (na 9 jaar functioneren, 10% korting;  na 6 jaar functioneren, 40% korting). Voorwaarde hiervoor is wel; ieder jaar minimaal één controlebezoek en een optimale verzorging (mondhygiëne).

 

Reviews tandarts-implantoloog Ingmar Jager op Zorgkaart Nederland:

 

8 juli 2017:  "Al bijna tien jaar geleden heeft tandarts Jager, toen nog niet afgestudeerd, bij mij implantaten geplaatst, heb tot heden geen probleem gehad. Ben dus uitermate tevreden, alle lof."

 

5 april 2017: "Kwam voor wijziging naar een zogenaamd klik-ondergebit. Eerst moest een onderkaak-verbreding plaatsvinden, goede uitleg gehad. Tijdens de ingreep bleek dat de onderkaak aan de onderzijde nog voldoende breed was, zodat de beide implantaten toch meteen konden worden geplaatst. Super, twee ingrepen in één keer!Heel prettig was dat tijdens de behandeling steeds gezegd werd wat er ging gebeuren. Helemaal geweldig. Super tevreden!"

 

10 maart 2016: "Goede uitleg vooraf en tijdens het plaatsen van 2 implantaten in de onderkaak, waarbij botopbouw noodzakelijk was bij 1 implantaat. Grote tevredenheid over de behandeling, vriendelijke medewerksters. Geen angst meer voor de tandarts!"

 

Bekijk hier alle reviews.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord.


Brochure:


"Inmiddels heb ik al heel veel mensen gelukkig kunnen maken met een vast kunstgebit. Vaak zie je de patiënten veel zelfverzekerder de praktijk verlaten, dat maakt mijn werk erg bijzonder!"

Ingmar Jager
Implantoloog en assistent aan het werk Implantologie bij Centrum Mondzorg Rolde Casus 1 - Implantologie: Vervanging van twee voortanden d.m.v. implantaten Implantologie procedure steriel werken Casus 2 - Implantologie. Foto boven: ontbrekende tanden en kiezen na ongeval Behorend bij casus 2: Kronen en bruggen op gipsmodel Behorend bij casus 2: Implantaten en kronen na ongeval 3 ondertanden verloren Casus 2: Eindresultaat implantaatkronen rechter bovenhelft en 3 ondertanden, bovenaanzicht

Onze ervaring sinds 1 januari 2008

1811


Implantaten
 

Implantologie & kaakchirurgie
Terug naar boven