0592 - 242429

Kunstgebit & klikgebit

Als u geen of weinig eigen tanden en kiezen meer heeft, is een kunstgebit een mooie oplossing. Veel mensen dragen een losse gebitsprothese.

 

U kunt ook kiezen voor een duurzamere variant: een klikgebit dat wordt vastgezet op implantaten.

 

Gebitsprothese

Heeft u al jaren een kunstgebit/prothese, denkt u er dan aan om deze regelmatig te laten controleren. Door het ontbreken van ‘vaste’ tanden en kiezen kan de vorm van de kaken langzaam veranderen. Dit is een natuurlijk proces: het gebeurt bij iedereen. Uw gebitsprothese verliest dan de aansluiting op de kaak. Wij kunnen een nieuwe prothese maken of uw bestaande prothese voorzien van een nieuwe binnenlaag.

Klikgebit

Een duurzamere oplossing dan een losse gebitsprothese is een klikgebit. Een klikgebit is nog steeds uitneembaar, maar zit vastgeklikt op implantaten. Dat wordt vooral gedaan op de onderkaak, maar kan ook voor de bovenkaak een uitstekende oplossing zijn. Een klikgebit heeft namelijk geen gehemelteplaat. Mede daardoor zit een klikgebit veel comfortabeler dan een gewone prothese.

Voordelen van een klikgebit

U heeft weer vaste tanden en kiezen. Uw kaken slinken daardoor veel minder en uw gezicht valt niet in. U heeft geen kleefpasta meer nodig en uw gehemelte is vrij, waardoor u beter kunt eten en alle smaken weer lekker kunt proeven. Lachen en praten kunt u zorgeloos en voluit doen, zonder dat u onzeker hoeft te zijn of uw gebit het wel houdt.

Het plaatsen van een klikgebit

Een klikgebit wordt vastgezet op implantaten. Het plaatsen van deze implantaten is een eenvoudige ingreep van een half uur tot een uur onder plaatselijke verdoving. Implantaten zijn kleine schroefjes die worden aangebracht in het kaakbot. Na zes tot acht weken zijn deze aan het bot gehecht en kan de prothese worden aangemeten en gemaakt. Daarvoor zijn vijf afspraken nodig met steeds ongeveer een week ertussen.

Welk soort klikgebit?

Er zijn twee soorten klikgebitten: met een stegverbinding of met drukknoppen. De tandarts-implantoloog adviseert welk soort gebit voor u geschikt is. Ook kijkt hij hoeveel implantaten nodig zijn om het gebit op vast te klikken.

Op medisch-tandheelkundige indicatie worden de kosten van de behandeling grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar.


Brochures:

Kunstgebit bovenkaak Kunstgebit onderkaak Stegconstructie nog op model Voorbeeld van prothese met vrij verhemelte Implantaten in de bovenkaak (meestal 4, 5 of 6) ten behoeve van een klikprothese Stegconstructies op de implantaten geplaatst Klikgebit Klikgebit met vrij verhemelte Foto 1/6 Foto 2/6 Foto 3/6 Foto 4/6 Foto 5/6 Foto 6/6

Onze ervaring sinds 1 januari 2008

763


Klik-
gebitten

724


Nood-
prothesen

2208


Gewone
prothesen

614


Frame-
prothesen

483


Plaatjes
 

Kunstgebit & klikgebit
Terug naar boven