0592 - 242429

Blije snoetjes in Uganda

21-05-2015

Ze deden bijna vijfhonderd controles, legden 211 vullingen, verwijderden 49 elementen en 55 keer (heel veel) tandsteen. Onze assistentes Marianne Dikkers en Claudia Mulder hebben twee weken lang samen met een tandarts de gebitten van honderden kinderen en volwassenen in Uganda gecontroleerd en behandeld.  

Op 21 maart vertrokken Marianne en Claudia naar dit prachtig groene land op de Afrikaanse evenaar om vrijwilligerswerk te doen voor de stichting HUG (Help Uganda). Doel: zo veel mogelijk kinderen van het weeshuis Noah’s Ark van hun kiespijn afhelpen, en liefst ook nog kinderen en volwassenen in de omgeving.

 

Dankzij vele donaties en een verloting van elektrische tandenborstels in de praktijk (opbrengst: € 150,-!) konden Marianne en Claudia daarnaast veel nuttige spullen kopen. Een groot gedeelte van het geld is geïnvesteerd in babymelk voor het weeshuis. Verder hebben ze voor het plaatselijke laboratorium een trilapparaat gekocht voor bloedmonsters omdat de oude net kapot was gegaan. Ook hebben ze twee ventilatoren voor de tandartsruimte gekocht, zodat er ondanks de warmte en hoge luchtvochtigheid toch goed gewerkt kan worden.

 

Claudia en Marianne vonden het een fantastische en zeer indrukwekkende ervaring om daar in het prachtige maar arme Uganda zoveel voor de kinderen en hun verzorgers te kunnen betekenen. Zoveel blije snoetjes, zoveel dankbare mensen, zoveel hartelijkheid.

 

Natuurlijk is nog steeds iedere donatie welkom, want er is nog zoveel te doen in dit land! Zo wil de stichting HUG de nodige verbeteringen aan de scholen in de sloppenwijk Polota aanbrengen en invalide kinderen van Sure Prospect Institute een veilig schoolgebouw en sanitair geven. Uw donatie kunt u ook storten op: ING IBAN:  NL69INGB0003964041 t.n.v. Stichting Help Uganda, Twello.

Fotocollage Uganda nieuwsbrief Q2 2015