0592 - 242429

Jubileum: tien jaar praktijkhouder

1 november 2016

Op 1 november 2016 viert Ingmar Jager een jubileum: hij is dan namelijk precies tien jaar praktijkhouder! Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, blikt assistente & administratief medewerkster Corianne in dit artikel graag met u terug op de afgelopen jaren.

 

Over hoe het begin...

Ik ben Corianne, en inmiddels ben ik al ruim 16 jaar werkzaam als tandartsassistente. In 2000 begon ik bij tandarts Boerma aan de Adolph van Ansenlaan 12. En ja, er is een hoop veranderd in de tussentijd en ik ben er trots op nog steeds deel uit te maken van dit fijne team. Daarom blik ik graag met u terug op hoe het jaren geleden allemaal begon..

 

Op 1 november 2006 begon Ingmar in Rolde zijn eigen praktijk. Hij nam de praktijk over van tandarts Rienstra en vestigde zich aan de Van Ansenlaan 12. Dit was de oude praktijkruimte aan huis van tandarts Boerma, welke een praktijk aan de overkant, van Ansenlaan 3a, had gebouwd en daar praktijk hield met nog een tandarts, drie assistentes en een mondhygiëniste.

Twee tandartspraktijken bij elkaar, dat gaf in het begin nog best wat te kletsen, voor beide partijen, maar ook voor de mensen in het dorp. Ingmar begon aldaar met een team van vier (preventie) assistentes en begin 2007 kwamen daar een mondhygiëniste, een tandarts en twee assistentes bij. Al een aardig groot team dus.

 

Tot dusver bleven beide praktijken van elkaar gescheiden totdat het nieuws kwam dat de praktijk van tandarts Boerma niet kon worden voortgezet in de toenmalige zetting wegens gezondheidsproblemen. Na een periode van uitvoerig overleg zou Ingmar ook de praktijk van tandarts Boerma overnemen. Dat idee was misschien wel even wennen; een team worden met de ‘collega’s’ van de overkant van de straat…

 

Al gauw werd daarop besloten dat we niet als twee praktijken zouden blijven bestaan, maar dat we een groot team zouden worden. Plannen werden gesmeed, tekeningen werden gemaakt. Het team werd hier ook bij betrokken: alle ideeën en aanvullingen waren welkom. En al gauw was er een mooi ontwerp voor de verbouwing aan het pand op het brinkje, Adolph van Ansenlaan 3a.

 

In september 2008 werd er begonnen met de verbouwing. Het was geen simpele klus, want de praktijk liep door en patiënten werden gewoon ontvangen, maar alles werd er aan gedaan om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. Eerst de ruimtes die om de praktijk werden gebouwd aan de achter- en zijkant. Waarna binnen ook nog het een en ander werd verbouwd; diverse ruimtes werden verplaatst, er werd een speciale kleedkamer voor het personeel bedacht; echter deze moesten zij al gauw weer inleveren. Er was een wens voor tandtechnisch laboratorium bij de praktijk en deze kon worden gerealiseerd en werd dan ook in uitvoering gebracht. Een luxe om bij de praktijk ook een tandtechnisch laboratorium te hebben, om onze patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn, door gebitsprotheses in eigen huis te laten maken. Ook maakte een logopediecentrum gebruik van één van onze ruimtes, totdat bleek dat we deze ruimte zelf nodig hadden door uitbreidingen van het team.

 

Na een verbouwingsperiode van een half jaar nam het team van “de overkant” ook plaats in het nieuwe pand en konden we als één team aan de slag. Hoewel de medewerkers van beide praktijken in de loop van de jaren regelmatig bij elkaar over de vloer kwamen, was het toch wel spannend hoe het zou gaan als we met ons allen zouden werken op één werkvloer - in plaats van als buren. Gelukkig bleek dit goed te verlopen, was er al gauw sprake van een gemoedelijke sfeer en konden we goed samenwerken.

 

Op 13 juni 2009 werd de praktijk officieel geopend door Eric van Oosterhout, burgemeester van gemeente Aa en Hunze. Met hapjes, drankjes, speeches en cadeaus werd het een speciale aangelegenheid en een mooi feest.

De gemoedelijke sfeer proberen we nog altijd uit te stralen richting onze patiënten, ook al zijn we inmiddels uitgegroeid tot een relatief grote praktijk. Iedereen is bij ons welkom en persoonlijke aandacht staat voorop. Gelukkig krijgen we ook regelmatig als feedback dat men zich welkom voelt in onze praktijk en de sfeer aangenaam vindt. Met de inrichting van de praktijk is hier in grote mate rekening mee gehouden, zo is de wachtkamer bijvoorbeeld huiselijk, met warme kleuren, ingericht. Daarnaast dragen de medewerkers lichtblauwe jasjes, in plaats van ouderwets wit, dit om een te klinische uitstraling te voorkomen. Bij de receptie doen de medewerkers dagelijks hun best om de patiënten een welkom gevoel te geven en iedereen zo goed mogelijk te helpen en te woord te staan.

 

De verbouwing van het pand, augustus 2008 De verbouwing van het pand, december 2008 Feestelijke opening door burgemeester Eric van Oosterhout op 13 juni 2009 Feestelijke opening door burgemeester Eric van Oosterhout op 13 juni 2009 Feestelijke opening op 13 juni 2009 Het huidige Centrum Mondzorg Rolde Ingmar Jager Assistente & administratief medewerkster Corianne

 

 

Iedere medewerker speelt een belangrijke rol binnen de praktijk. In de loop der jaren is de praktijk uitgegroeid tot een team van 9 tandartsen, 9 preventieassistentes, 13 assistentes, 5 mondhygiënistes, een kaakchirurg, 5 laboratoriummedewerkers, een kantoorteam van 6 personen en een schoonmaakteam van 4 personen. Het team is dan wel groot, maar er heerst een gemoedelijke sfeer; etentjes worden georganiseerd en het bedrijfsuitje is een jaarlijks terugkerend feestje. In december wordt ieder jaar een eindejaarsdiner georganiseerd waarbij Ingmar de medewerkers graag in het zonnetje zet door zijn genoegen en dankbaarheid te tonen richting het gehele team.

 

Zoals ik al noemde aan het begin van dit artikel, ben ik blij dat ik onderdeel ben van dit leuke team. Inmiddels zijn mijn werkzaamheden binnen het team veranderd en houd ik mij meer bezig met balie – en administratieve werkzaamheden. Hierdoor is mijn werk erg afwisselend. Juist deze ruimte om te kunnen groeien en jezelf te kunnen blijven ontwikkelen is erg fijn; er is altijd ruimte voor bij – en nascholing om je horizon te verbreden.

 

Ingmar is, naast praktijkhouder van Centrum Mondzorg Rolde, sinds januari 2016 ook praktijkhouder van Mondzorg Gieten. Echter blijft zijn passie voor de werkzaamheden als tandarts-implantologie ook bestaan. Om hier de nodige tijd aan te kunnen blijven besteden, worden veel achtergrondzaken van de praktijkvoering daarom door het kantoorteam geregeld.

 

Ingmar mag trots zijn dat hij zo’n team van gemotiveerde tandartsen, mondhygiënisten, (preventie, sterilisatie) assistenten, schoonmaak en ondersteunende medewerkers bij elkaar heeft weten te krijgen!

 

 

 

 

Wij feliciteren uiteraard Ingmar met zijn tienjarig jubileum als praktijkhouder. Op naar de volgende tien jaar! – Team Centrum Mondzorg Rolde

Reacties

 • Van harte gefeliciteerd met dit jubileum!! Geweldig om met een team van meer dan 50 personen zo'n hechte band te hebben. Zelf heb ik nog geen moment spijt dat ik enige jaren geleden via het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen in contact ben gekomen met de tandartspraktijk in Rolde.
  Ik beveel deze praktijk -ook door hun vakmanschap en klantvriendelijke benadering- van harte aan bij familie, vrienden en bekenden.
  Net als Corianne schrijft, zou ik zeggen: op naar het volgende jubileum!!!

  Geplaatst door: reinder Scheeringa, 16 november 2016

 • Graag feliciteer ik het gehele team van Mondzorg Rolde met het 10-jarig bestaan van de praktijk
  en speciaal de heer Ingmar Jager die het voor elkaar heeft gekregen om brede deskundigheid
  onder een mooi dak te brengen.

  Geplaatst door: Aline Botter-Baarslag; 11 november 2016, 11 november 2016

 • Van harte gefeliciteerd, we mogen trots zijn dat we zo'n mooie praktijk hebben in Rolde, waar een klein dorp groot in kan zijn!

  Geplaatst door: Ellis de Jong-Baas, 1 november 2016