0592 - 242429

Materiaal- en techniekkosten

Vanwege de vele keuzes in materiaalgebruik die wij kunnen aanbieden bij kroon- en brugwerk, kunnen de kosten hiervoor ook verschillen. Na beoordeling van de mogelijkheden voor uw situatie komen we in overleg met u tot een voorstel voor een geschikt materiaal. We werken samen met diverse tandtechnische laboratoria, waaronder met ons eigen laboratorium Tandtechniek Aa & Hunze.

 

We werken met laboratoria die zeer hoogstaande esthetische werkstukken maken (maar duurder zijn), maar laten ook bepaalde werkstukken in China maken wat kwalitatief prima is, maar goedkoper. Aan u de keuze..

Wij werken samen met:

 

Om u vooraf inzicht te geven in die mogelijkheden en de daarbij behorende prijsindicatie, hebben wij een overzicht samengesteld. Om het overzichtelijk te houden hebben we de meest voorkomende behandelingen opgenomen. Indien er sprake is van een tandheelkundige behandeling waarbij materiaal en/of techniekkosten in rekening worden gebracht en u heeft samen met uw behandelaar bepaald hoe deze wordt ingevuld, dan krijgt u hiervoor een individuele prijsopgave of kunt u hierom vragen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Bekijk hier de indicatie bijkomende materiaal- en techniekkosten tandheelkundige behandelingen.

 

Deels vergoed vanuit de basisverzekering?

Voor kunstgebitten en klikgebitten die deels worden vergoed vanuit de basisverzekering, hebben wij in de meeste gevallen een overeenkomst met de zorgverzekeraar zodat u een maximale vergoeding krijgt. Een aantal zorgverzekeraars biedt geen overeenkomsten aan, maar vergoedt altijd vaste percentages conform de polisvoorwaarden. Onze kosten zijn niet hoger dan de kosten die maximaal door uw zorgverzekeraar vergoed worden. U betaalt alleen de wettelijke eigen bijdrage (25% voor kunstgebit, circa 15% voor klikgebit) + het eigen risico.

 

Wij kunnen altijd voor u nakijken wat u vergoed krijgt vanuit uw aanvullende tandartsverzekering en/of uw basisverzekering. U kunt vooraf dus heel nauwkeurig weten wat uw eigen kosten zijn. Samen met u bekijken we welke opties er zijn qua materiaal voor een optimale prijs/kwaliteitsverhouding.